لوبیا چشم بلبلی یا نخود سیاه چشم از حبوبات خوراکی از خانواده Fabaceae است. نام این حبوبات نخود است اما باقالی است. محصول لوبیا چشم بلبلی عمدتاً بومی آفریقا است، اما اکنون در بیشتر آسیا، اروپا و کشورهای آمریکایی رایج است.
لوبیا چشم بلبلی برای سرماخوردگی رایج ترین شکل خوراکی مواد غذایی برای درمان انواع بیماری های فصلی است. اما برگ ها، دانه های سبز و غلاف های نابالغ آن نیز قابل خوردن هستند.
دانه های خشک شده به رنگ کم رنگ با لکه های رنگی سیاه، قهوه ای یا قرمز مانند چشم هستند. میتوانیم از آنها بهعنوان سرخکرده، تفت داده شده، سوپ، کاری و پوره استفاده کنیم. دانه لوبیا چشم بلبلی گوشت مردان فقیر است. آنها سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی هستند. بیایید در مورد فواید نخود سیاه بیشتر بدانیم.
لوبیا چشم بلبلی حاوی ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی متعددی است. آنها همچنین سرشار از مواد ضد مغذی مانند اسید فیتیک و مهارکننده های پروتئاز هستند.
برای افزایش دسترسی به مواد مغذی لوبیا چشم بلبلی و مبارزه با خواص ضد مغذی، روشهای درمانی متعددی مانند خیساندن، جوانهزنی، تخمیر یا سبوسزدایی میتواند مفید باشد. موارد زیر چند فواید سلامتی لوبیا چشم بلبلی است:
لوبیا چشم بلبلی سرشار از فیبر، پروتئین های گیاهی، ویتامین ها (A، C، تیامین، ریبوفلاوین، فولات و B6)، آهن، سلنیوم، روی، منیزیم، فسفر و مس است که فواید بی شماری برای سلامتی دارند.
محتوای فیبر بالا و پروتئین های گیاهی موجود در نخود سیاه باعث کاهش هورمون های گرسنگی و کاهش وزن می شود. فیبرهای محلول باعث تقویت باکتری های مفید روده و بهبود هضم می شوند.
مصرف منظم لوبیا چشم بلبلی سطح LDL و کلسترول کل را کاهش می دهد و گردش خون و سلامت قلب را بهبود می بخشد. لوبیا چشم بلبلی دارای شاخص گلیسمی پایینی است، بنابراین افزایش ناگهانی قند خون پس از خوردن غذا را کاهش می دهد. بنابراین گنجاندن آنها در رژیم غذایی برای افراد دیابتی مفید است.
ویتامین A و C و پلی فنول های موجود در لوبیا چشم بلبلی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که باعث کاهش التهاب و خطر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطان ها می شود. آنها همچنین سنتز کلاژن را تشویق می کنند که باعث بهبود ترمیم پوست، کاهش علائم مرتبط با افزایش سن و افزایش درخشش می شود.